Ilustracija: Anja Petrarca

Zase bi lahko rekla, da sem kot vsaka druga mama. Včasih prav zabavna, nemalokrat nasmejana in noro igriva, večkrat zahtevna in tečna, še večkrat utrujena in izčrpana od vsakdanjih izbruhov, sicer pa izjemno sočutna in skrbna mama otroka z avtistično motnjo, ki je spremenil moje življenje in moj pogled na dojemanje sveta.

Svet ni samo črno-bel. Svet je mavrica. Mavrica idej, mnenj, pogledov in spoznanj. Zato je potrebno nanj gledati brez predsodkov.

Z vami želim deliti mojo zgodbo in moja spoznanja. Predstaviti, kakšno je življenje med dvema svetovoma. Želim si ozaveščati, prisluhniti in pomagati, zato boste na tej strani našli nekatera znanstvena dognanja, kopico koristnih nasvetov iz našega vsakdanjika, pa tudi čisto iskrene zapise o vseh bremenih in tegobah posebnega starševstva.

Zakaj? Najbrž zato, ker sem tri leta nazaj tudi sama mrzlično iskala vse vrste informacij o avtizmu in z zanimanjem poslušala izkušnje drugih. Želela sem si razumeti in biti razumljena. Želela sem slišati, da je čisto ok, če sem kakšen dan čisto izmozgana in brez vsakršne volje. Včasih je potrebno samo preživeti dan. Danes si upam priznati, da ne zmorem vedno, da sem ranljiva in nepopolna, ampak se trudim življenje olajšati do te mere, da na koncu dneva premorem še dovolj energije, da svojemu fantku podarim topel nasmeh in ga pocrkljam.

Zato… Najdite svoj mir, sprejmite sebe in svoje življenje takšno kot je – nepopolno, a hkrati čudovito. Le tako boste lahko zadihali s polnimi pljuči.

Imejte se radi in si to povejte. Vsak dan. In ne pozabite se smejati!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.